Vrijwilligers

Cordaan ziet vrijwilligerswerk als een onmisbare schakel in de zorg voor haar cliënten. Vrijwilligers leveren een meer dan waardevolle bijdrage aan de zorg en het welzijn van onze cliënten en bewoners. We zijn er trots op dat zoveel mensen bereid zijn tot vrijwilligerswerk in en buiten onze locaties.

Mogelijkheden vrijwilligerswerk

Of u nu maatje wilt zijn van een van onze bewoners met een verstandelijke beperking of liever gastvrouw wilt zijn in de ouderenzorg, Cordaan heeft voor iedereen passend vrijwilligerswerk. Zo zijn we bijvoorbeeld op zoek naar chauffeurs die op onze bussen willen rijden. Naar enthousiastelingen met groene vingers om samen in de tuin te werken. En naar vrijwilligers die het leuk vinden om met bewoners te koken. Neem contact op met een van de coordinatoren om de mogelijkheden en vacatures te bespreken.

Individuele activiteiten

Een drukke agenda? Ook dan is vrijwilligerswerk mogelijk. Een goed gesprek of een stevige wandeling is voor veel cliënten een activiteit om naar uit te zien.

Tijdelijk vrijwilligerswerk
U kunt ook tijdelijk vrijwilligerswerk doen of u verbinden aan een specifiek project als NL DOET.

Uiteraard goed geregeld

  • U wordt goed geïnformeerd en betrokken bij de organisatie en de invulling van het vrijwilligerswerk.
  • U ontvangt een reiskostenvergoeding, een kerstpakket en er wordt jaarlijks een vrijwilligersfeest georganiseerd
  • We hebben aandacht voor persoonlijke omstandigheden, jubilea en verjaardag.
  • U bent verzekerd tijdens de werkzaamheden.
  • We bieden trainingen aan om u te ondersteunen in het werk als vrijwilliger, bv. in de kennis van bewoners met dementie of autisme.

Plezier en voldoening

Vrijwilligers zijn voor ons heel waardevol en wij vinden het dan ook belangrijk dat een en ander goed is geregeld. Het hebben van goede voorwaarden is belangrijk. Maar wat nog veel belangrijker is, is dat u voldoening hebt van het doen van vrijwilligerswerk. Dat u met plezier uw vrijwilligerswerk doet en dat u hierin een zinvolle tijdsbesteding vindt. U legt nieuwe contacten en maakt gebruik van uw talenten. Vrijwilligerswerk is uitdagend en kan zicht geven op een mogelijke beroepskeuze of herintreding. Het is voor alle leeftijden.

Passend bij uw interesse

Vrijwilligerswerk is werk dat onverplicht en onbetaald, maar wel in georganiseerd verband wordt verricht. Het werk is gericht op wat de cliënt wil en het mag de zorg van beroepskrachten aanvullen, maar niet vervangen.

Vrijwilliger zijn bij Cordaan is echter niet vanzelfsprekend. Cordaan zorgt zo goed mogelijk voor haar cliënten en dat verwachten wij ook van onze vrijwilligers. De kwaliteit van onze vrijwilligers staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom selecteren wij onze vrijwilligers op een aantal kenmerken zoals motivatie, klantvriendelijkheid, enthousiasme en integriteit.

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met een van onderstaande coördinatoren.

Regio Zuid

Jeanne Bloemen
De Buitenhof
Nieuw Herlaer 2
1083 BD Amsterdam
Tel. 06-21101825
jbloemen@cordaan.nl
maandag t/m vrijdag
woensdag vrij

Sukying Wu
Beth Shalom
Kastelenstraat 80
1083 DE Amsterdam
(020) 504 73 07
swu@cordaan.nl
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag (oneven)